Genade op genade: een levendige katholieke gemeenschap met een open hart

Als Belgisch-Slowaaks koppel hebben we enkele jaren in Duitsland gewoond. Daar waren we lid van een Amerikaanse parochie. We hebben er de schoonheid van de liturgie en van de gemeenschap ervaren. Het was meer dan alleen maar het bijwonen van de zondagsmis. We hoorden echt bij een gemeenschap.

Toen we in 2017 naar Leuven verhuisden, hoopten we een parochie te vinden waar we ons opnieuw thuis zouden voelen. We bezochten verschillende kerken in Leuven, maar een van de grootste zorgen die we hadden was de voortdurende rotatie van de priesters in de verschillende parochies.

Via Sam en Kim, vrienden van ons, werden we voor het eerst uitgenodigd in Sint Kwinten. Daar vonden we terug wat we in Duitsland hadden ervaren: een levendige katholieke gemeenschap met een open hart. Daar was ook fr. Bosco als een gastvrije priester die mensen probeerde te helpen en vooral dichter bij God wilde brengen.

Door de jaren heen zijn we nog steeds onder de indruk van de prachtige liturgie die volgens het missaal wordt gevierd en van het diepe geloof van de parochianen.

We genieten van de internationale smaak van de gemeenschap, die een teken is van de universele katholieke Kerk. Bovendien voelen we ons als jong gezin met drie kleine kinderen altijd welkom.

Jasper en Adriana Vandenbossche